Translate

25 grudnia 2016

Od jesieni do wiosny rzeżucha

Nie pomyliłam świąt, bez obaw :) Chciałam tylko przypomnieć, że rzeżucha, którą kojarzymy z Wielkanocą, powinna gościć na naszych stołach od jesieni do wiosny, ponieważ zawiera dużo witaminy A i C, a także jod. "Brak jodu to nie tylko choroby tarczycy, ale również wzmożona pobudliwość organizmu czyli nerwowość, bezsenność, ciągły niepokój bez wyraźnej przyczyny...". [Stefania Korżawska, "Wybrałam zdrowie dla dziecka"]
Hodując rzeżuchę warto pamiętać, aby zwilżać ją dwa razy dziennie, bo bardzo lubi wodę. Jest - jak podaje S.Korżawska - wspaniałą odżywką dla osłabionych organizmów. Do siania rzeżuchy wystąp! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ci, którzy tego bloga odwiedzają, czego mi życzą, niech i sami mają :)