Przepis jest sprawdzony i często do niego wracam. Świetnie smakuje na chlebie gryczanym, o którym pisałam tutaj: klik.
Składniki:
- pęczek pietruszki,
- 1/3 szklanki słonecznika,
- 1 łyżka siemienia lnianego,
- szczypta kurkumy,
- szczypta czarnuszki,
- 2 szczypty soli himalajskiej,
- 100 ml przegotowanej wody.
Jak to robię?
1) Słonecznik z solą podprażam na suchej patelni. Studzę.
2) Blenduję słonecznik, siemię, wodę i kurkumę, dodaję pietruszkę i ponownie blenduję.
Smacznego :)
Przepis pochodzi ze strony: http://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl. Tam również przeczytasz, dlaczego warto jeść pietruszkę, słonecznik i siemię lniane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ci, którzy tego bloga odwiedzają, czego mi życzą, niech i sami mają :)