Translate

10 stycznia 2017

Pasta pietruszkowa

Przepis jest sprawdzony i często do niego wracam. Świetnie smakuje na chlebie gryczanym, o którym pisałam tutaj: klik.

Składniki:

- pęczek pietruszki,
- 1/3 szklanki słonecznika,
- 1 łyżka siemienia lnianego,
- szczypta kurkumy,
- szczypta czarnuszki,
- 2 szczypty soli himalajskiej,
- 100 ml przegotowanej wody.

Jak to robię?

1) Słonecznik z solą podprażam na suchej patelni. Studzę.
2) Blenduję słonecznik, siemię, wodę i kurkumę, dodaję pietruszkę i ponownie blenduję.

Smacznego :)

Przepis pochodzi ze strony: http://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl. Tam również przeczytasz, dlaczego warto jeść pietruszkę, słonecznik i siemię lniane.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ci, którzy tego bloga odwiedzają, czego mi życzą, niech i sami mają :)