Translate

5 listopada 2016

Pieczony grejpfrut

Jestem typem poszukiwacza. Dążę również do tego, aby nasza dieta była różnorodna. Kiedy kilkanaście dni temu natknęłam się na ten przepis, wiedziałam, że go wypróbuję. Nie zawiodłam się :) Pyszna przekąska!

Diabeł - jak zwykle - tkwi w szczegółach. Bez właściwych przypraw nie uda się uzyskać TEGO smaku, zatem należy uzbroić się w cynamon, kardamon i gałkę muszkatołową. No i w grejpfruta, rzecz jasna :)

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Obierz grejpfruta i podziel na cząstki. Posyp go: 1/4 łyżeczki cynamonu, szczyptą kardamonu i szczyptą gałki muszkatołowej. Piecz około 25 minut. W prostocie siła!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ci, którzy tego bloga odwiedzają, czego mi życzą, niech i sami mają :)