Weszłam dzisiaj z rana do kuchni z chęcią eksperymentowania. Na zdjęciu widać efekt moich działań, bardzo smaczny efekt :)
Przygotowałam (na jedenaście sztuk):
- 1 szklankę płatków owsianych bezglutenowych,
- 1 banana,
- siemię lniane złociste (ok. 2-3 łyżek),
- trochę wrzątku (do zalania zmielonego siemienia),
- 200 ml mleka kokosowego,
- tłuszcz do smażenia.
1. Płatki owsiane zmieliłam.
2. Rozgniotłam widelcem banana.
3. Zmieliłam siemię lniane i zalałam odrobiną wrzątku, wymieszałam.
4. Połączyłam wszystkie składniki i dałam im poleżakować około 10 minut.
5. Rozgrzałam tłuszcz na patelni i usmażyłam placki.
6. Podałam z domowym dżemem jagodowym.
Po śniadaniu zostały tylko puste talerze. Placki będą na pewno do powtórki! Nawet przepis już mam ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ci, którzy tego bloga odwiedzają, czego mi życzą, niech i sami mają :)