Translate

9 listopada 2016

Jajko zapiekane w awokado

Zdrowe, pyszne, ciepłe i sycące śniadanie. Idealne, gdy pierwszy śnieg za oknem... I wystarczy zaledwie kwadrans, żeby je zrobić!





Jeśli masz ochotę spróbować, jak smakuje, przygotuj:

- awokado,
- surowe żółtko lub małe jajko,
- warzywa,
- sól i pieprz.

Umyj awokado, przekrój na pół, usuń pestkę. Wgłębienie posyp solą i pieprzem (do smaku), a następnie wbij tam żółtko lub jajko. Połóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 10 - 15 minut. W towarzystwie surowych warzyw smakuje najlepiej! Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ci, którzy tego bloga odwiedzają, czego mi życzą, niech i sami mają :)