Translate

30 listopada 2016

Zupa pieczona

Upiekłam zupę. Kiedyś. Na próbę. Teraz piekę regularnie. Warto. Spróbujesz?

1) Przygotuj warzywa - umyj (o tym, jak myć warzywa pisałam tutaj: klik), obierz, pokrój na mniejsze części. Ułóż na piekarnikowej blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, posyp ulubionymi przyprawami (u mnie: sól himalajska, pieprz, kurkuma, oregano i majeranek) i polej tłuszczem (u mnie: masło klarowane).

2) Blaszkę z warzywami włóż na około 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.

3) Zblenduj upieczone warzywa, dolewając nieco wrzącej wody (jeżeli lubisz zupy - kremy, dolewaj wodę małymi partiami).

4) Gotowe! Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ci, którzy tego bloga odwiedzają, czego mi życzą, niech i sami mają :)